Over Matchcareer

Wij streven ernaar loopbaanprofessionals de beste tools en informatie te bieden zodat zij hun kandidaten de beste begeleiding kunnen geven. Deze  tools en informatie vind je op Matchcareer.

  Arbeidsmarktinformatie en vacatures
  Gevalideerde loopbaantesten
  Selfassessments en loopbaanopdrachten
  Skillpas voor een Leven Lang Ontwikkelen

Neem jezelf en jouw talent als uitgangspunt

Motivatie, vaardigheid en actie zijn hierbij kernwoorden. Het is belangrijk om jezelf in alle fasen van je loopbaan een spiegel voor te houden, zodat je weet wie je bent, wat je kunt en wat je wilt op dat moment. Komt er een moment dat je de organisatie wilt of moet verlaten, dan kun je zelf de regie nemen en richting geven aan je volgende stap. let daarbij op de drie G’s en blijf duurzaam inzetbaar: gemotiveerd, geschikt en gelukkig.

Als je nog in dienst bent: maak afspraken met je werkgever

Rust, duidelijkheid en planning zijn hierbij kernwoorden. Organisaties die zich goed voorbereiden op verschillende scenario’s komen niet voor verassingen te staan. als medewerker kun je er dan op rekenen dat, wanneer de situatie zich voordoet, je samen snel gewenste stappen kunt zetten. belangrijk hiervoor is dat je overlegt met je werkgever over een sociaal plan en duidelijke afspraken maakt, zodat ook jij weet waar je aan toe bent. Het netwerk van je organisatie is in veel gevallen een belangrijke bron bij het vinden van een nieuwe werkkring. ook bij het zo effectief mogelijk inzetten van dit netwerk, kunnen de experts van Matchcare je helpen.

“Wij streven de beste instrumenten van Nederland door een eigen, unieke ziens- en werkwijze te hanteren.”

Ben je al in begeleiding?

Word je begeleid door een  gecertificeerde coach? Dan ontvang je ook een gratis account op Matchcareer.nl. Je kunt direct aan de slag met zelftesten en loopbaanopdrachten, handige tools -zoals de vacaturebank, Skillpas en een Actieplan- en je vindt hier artikelen met informatie over loopbaanontwikkeling.

Veel plezier en succes!

Wij helpen je graag verder in je loopbaan door onder andere je (zelf)inzicht te vergroten, samen bewuste keuzes te maken en passend advies te geven. Jij bent de baas over je loopbaan.

Zelf de regie voeren

Op Matchcareer vind je  een breed scala aan producten en diensten waarmee wij u helpen zelf de regie te voeren over de loopbaan, loopbaanvaardigheden te ontwikkelen en een positieve verbinding aan te gaan met organisatie. Wij kunnen u begeleiden op belangrijk loopbaanmomenten, zodat u richting kunt geen aan uw werkzame leven. Wij hebben klanttevredenheid hoog in het vaandel staan en zijn er trots op dat 92.8% van de ondervraagden aangeven tevreden tot zeer tevreden te zijn over de begeleiding met Matchcareer.

Coaching met Matchcareer

De coaches die werken met Matchcareer helpen je graag op een eigen, persoonlijke wijze vooruit in je loopbaan. Het is een ontdekkingsreis die je samen met je coach vormgeeft op basis van wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Hieronder vind je meer informatie over onze werkwijze.

Waarde van coaching

Een traject bij een gecertificeerde coach is een investering in jezelf die je snel terugverdient. Het succes van trajecten is evident. als de samenwerking tussen jou, je (oud-) werkgever en jouw loopbaanbegeleider goed op gang komt is een nieuwe baan bijna een garantie. Voor iedere kandidaat bestaan geschikte vacatures; het blijft echter een kunst om positief op te vallen tussen alle anderen en optimaal aan te sluiten in het sollicitatiegesprek, bij wat de werkgever zoekt.  Een kandidaat die zich laat coachen en ondersteunen heeft een streepje voor op anderen. Je maakt meer kans op succes in het sollicitatieproces en het zetten van een volgende stap. Belangrijk hierbij is dat coach en kandidaat samen stappen zetten die passen bij de persoonlijke situatie en wensen van de kandidaat. Bij Matchcare gaan we uit van positieve psychologie; we gaan uit van jouw talent en stappen samen met jou richting werkzekerheid. Belangrijk hierbij is ook het concept van Loopbaanwellnes: je voelt je goed en in je baan en hebt zelf de regie bij veranderingen. Dit alles zie je terug in Matchcareer.

Werkwijze

De coachmethode is dat de coach samen met de kandidaat start met een plan van aanpak met daarin ook de doelen en activiteiten (dit kan ook heel kort zoals het voeren van één intake gesprek met als doel de kandidaat te informeren over de begeleiding). Het traject is opgebouwd uit een aantal modules die allemaal aan een coach-kaart hangen. Per periode wordt met de kandidaat besproken wat de modules hebben opgeleverd voor de vaardigheid motivatie en het komen tot actie (hoofd, hart, handen).

Communicatie met de coach

Ook jij hebt je eigen loopbaancoach die voor je klaarstaat om je verder te helpen in jouw loopbaan. Het is een reis waarbij jij de eigen regie hebt, maar de coach je nieuwe inzichten levert en verder helpt waar nodig. Zowel face-to-face als hier via Matchcareer kun je contact onderhouden met jouw coach. Neem hier contact op met je coach of stel je vraag direct via de chat. Op Matchcareer vind je jouw gespreksnotities (tussen kandidaat en coach) die je voor jezelf hebt gemaakt én die van jouw coach voor jou. Met de chat-functie kun je een vraag over Matchcareer of jouw loopbaanactiviteiten stellen.

Interesse in begeleiding?

Wil je in begeleiding? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Wij staan voor kwaliteit en veiligheid

De kwaliteit en veiligheid van Matchcare en Matchcareer wordt door verschillende partijen erkend.

 • CEDEO: Matchcare heeft voor de derde maal op rij het CEDEO-certificaat uitgereikt gekregen voor Outplacement,  Loopbaanbegeleiding en -coaching. In een klanttevredenheidsonderzoek, afgenomen door CEDEO, gaf 92,8 procent van de ondervraagden aan ‘tevreden tot zelfs zeer tevreden’ te zijn over de samenwerking met Matchcare. Dit betekent voor Matchcare een hogere score dan de voorgaande twee keer.
 • ISO 27001: Matchcare hecht veel waarde aan het beveiligen van informatie die opdrachtgevers bij ons onderbrengen. Wij zijn er dan ook trots op te kunnen melden vanaf heden ISO 27001 gecertificeerd te zijn. Het ISO 27001 certificaat toont aan dat ons systeem en processen voldoen aan de hoge eisen op het gebied van informatiebeveiliging.
 • OVAL: Matchcare mag ook dit jaar weer het OVAL-keurmerk voeren. Dit betekent dat wij voldoen aan de gedragscode en kwaliteitseisen op de drie pijlers: kwaliteit van de medewerkers, interne processen waaronder privacy en klachten en het meten van de tevredenheid van opdrachtgevers en kandidaten.