HET TALENTWHEEL

Vroeger leerde je op school over Aap Noot Mies, stond je met je neus tegen de hoek als je aan iemands haren had getrokken en moest je vegen als je brutaal was. Tegenwoordig gaat het op school veel verder dan stampen en gehoorzamen: van jongs af aan krijgen kinderen bredere vaardigheden aangeleerd, de vaardigheden van de toekomst. Dit zijn vaardigheden op het gebied van Mediawijsheid, Eigen Regie, Sociale Vaardigheden en Verandervermogen. Deze vaardigheden heb je nodig van begin tot het einde van je carrière.

Maar wat betekenen die 21e-eeuwse vaardigheden nu concreet? En wat moet je ermee? Je werkgever verandert, net als alles sneller verandert tegenwoordig Op het werk wordt steeds vaker gesproken over rollen, talenten en vaardigheden in plaats vanuit functies. De digitalisering heeft grote impact op je je werk moet uitoefenen en daarbij werk je steeds vaker in verschillende rollen met verschillende mensen in zogeheten multidisciplinaire teams belegd. Het is daarom van belang dat je continu aandacht hebt voor jouw toegevoegde waarde.

In het Talentwheel staan vier onderwerpen centraal: MediaWijsheid, Eigen Regie, Verander Vermogen en Sociale Vaardigheden. Bij ieder onderwerp van het Talentwheel staat een aantal vaardigheden centraal. Ken deze vaardigheden en wees je bewust hoe jij scoort op deze vaardigheden, want je komt ze tijdens je werk steeds meer tegen. Ontdek je talent, en bekijk waar jij nog moet ontwikkelen om bij te blijven.

Op Matchcareer is alles georganiseerd aan de hand van het Talentwheel. Bij iedere blog, opdracht of training zie je aan welk onderwerp van het Talentwheel jij werkt wanneer je hiermee aan de slag gaat. Wil je hier meer over weten, bespreek het met je coach.