Duurzaam inzetbaar zijn, wat is dat eigenlijk?

De afgelopen jaren zijn veel veranderingen veroorzaakt door robotisering en digitalisering. Processen worden geautomatiseerd, functies verdwijnen en andere functies ontstaan. Een interessante dynamische ontwikkeling, die voor velen ingrijpende consequenties heeft.

Als ik in mijn werk mensen tegenkom die daardoor hun baan verliezen en geen zicht hebben op andere mogelijkheden, simpelweg, omdat zij geen tijd en aandacht hebben besteed aan het bijschaven van hun kennis en vaardigheden, dan doet mij dat wat. Zeker als zij nog maar een paar jaar van hun pensioengerechtigde leeftijd verwijderd zijn. Het is belangrijk om tijdig te beseffen dat wij iets met deze veranderingen moeten, of wij nu willen of niet. Anders worden wij ingehaald door de computer of door andere medewerkers die nog wel het verschil kunnen en willen blijven maken.

Maar hoe kom je er dan achter wat je te doen staat? Waar je aandacht aan zou moeten besteden? In mijn beleving is het in elk geval van belang om bij te blijven in je vakgebied, te weten wat er speelt in jouw werkveld. Daarnaast is het grootste goed altijd je lichamelijke en mentale gezondheid. Goed zorgen voor je lichaam en af en toe ruimte pakken om ook mentaal even naar de Bahama’s te gaan (liever niet tijdens een belangrijke vergadering dan😊). De boog kan niet altijd gespannen kan staan. Zoek jouw eigen balans tussen werk en privé.

Stel jezelf af en toe de vraag hoe het is gesteld met je werkplezier en betrokkenheid? Is dat nog op orde?

Naast werkplezier, balans, vakkennis en gezondheid, is het inmiddels duidelijk dat er anders gewerkt wordt, dus dat andere talenten belangrijker worden. Bepaalde talenten en vaardigheden zijn functie overschrijdend belangrijk voor alle medewerkers. Maar welke zijn dat dan en hoe kom je te weten waar jij staat op dat gebied? Er zijn inmiddels verschillende onderzoeken gedaan en er is veel over geschreven. Wij hebben deze op de voet gevolgd en hebben deze verzameld in ons TalentWheel.
Op basis van onze arbeidsmarktinformatie, de gesignaleerde trends en het bestuderen van onderzoek, hebben wij geconcludeerd dat er 15 competenties zijn die in alle functies van belang zijn. Dus in mijn werk als adviseur, maar ook in het werk van mijn collega aan de receptie of in de sales, deze competenties moeten wij allemaal beheersen. Deze competenties hebben wij verzameld in het TalentWheel.

Het TalentWheel bestaat uit de vier onderstaande onderdelen:

  • Eigen regie; zelfmanagement
  • Mediawijsheid; het ICT component
  • Sociale vaardigheden; voor een goede samenwerking
  • Verandervermogen; omgaan met veranderingen

Oké, een fit lijf, een gezonde geest, up to date vakvaardigheden, bevlogen en met plezier werken en aandacht besteden aan de talenten van de toekomst dus. Maar dan ben je er nog niet. Om een toekomstbestendige carrière op te bouwen, is het daarnaast nog belangrijk om je te richten op die taken en vaardigheden waar computers en robots niet goed in zijn. Dan kan de computer of de robot ons immers niet vervangen. Het is voor iedere medewerker in iedere functie belangrijk om zich te richten op taken die niet te automatiseren of robotiseren zijn. Maar welke zijn dat dan precies? En nog belangrijker in hoeverre beheers je die? Dat ligt per persoon en per vakgebied anders.

Dus als jij ook klaar wil zijn en blijven voor de toekomst, vraag je dan eens af wat jij te ontwikkelen hebt om nu en in de toekomst goed te kunnen presteren. Want als je stilstaat, dan weet je zeker dat je ingehaald wordt door de tijd en dat zou zonde zijn toch?

#

Silphy van Heemskerk

Loopbaancoach